KLANTREACTIE
"Anne-Marie beheerst de allerbelangrijkste basis van de tekst-schrijver: ze luistert, pikt signalen snel op, staat open voor opbouwende kritiek en adviezen en heeft een kritische instelling. Een vrouw met kwaliteit!"
Waarschuwing: dit stukje gaat niet over tropische stormen, de kabinetsformatie of ellende in de zorg.
Het gaat over klein leed. Chocoladeleed.
Mokka-melk is dus chocola. En daarom ligt de klemtoon in mokka-melk op melk. Dat is raar trouwens, realiseer ik me nu. Het gaat niet over melk en toch ligt daar de klemtoon. Als het over melk moest gaan, zou mokka de nadruk hebben.
Enfin. Mokka-melkchocola, of meer algemeen: chocoladevarianten met koffie erin. Zat ooit in het Verkade-assortiment. Ik was diehard fan. En het bestaat misschien al twintig jaar niet meer. Op een gegeven moment kwam Verkade met de variant cappuccino. Best lekker, bij gebrek aan beter. Maar nu is ook die smaak verdwenen! Ik ontdekte vervolgens bij de Hema de melkchocola met espresso en koffienibs. Goed te doen. Maar je voelt ‘m aankomen: al weken niet meer te vinden!
De Hema had me trouwens al eerder in de steek gelaten. De mokkapaaseitjes zijn er niet meer. Vervangen door trendy smaken waarvan caramel-zeezout nog de meest gewone is. Zeg nou eerlijk, wie zit er te wachten op wit-zwarte bes? Ik gun ieder z’n favoriete chocola. Maar niet ten koste van de mokka, marketingmeisjes en -jongens!
Op de Facebookpagina van de Hema kwam ik medestanders tegen. HemaBart reageerde op het verdriet: de mokka-eitjes waren niet helemaal verdwenen, ze zaten nog in de combizakjes. Samen met melk, puur en melk/puur. En inderdaad, dat klopt.
Ik zat dus op m’n knieën voor het schap alle zakjes te bevoelen en te tellen waar de meeste mokka-eitjes in zaten. Zeven bleek het maximaal haalbare. Om Pasen (en vooral pré-Pasen) door te komen, moet je dan wel veel zakjes kopen. Duur. En wat te doen met al die andere eitjes, die dus ver in de meerderheid zijn. Precies, in arren moede eet je die ook maar op.
Pasen valt vroeg volgend jaar. Eind januari liggen de eitjes vast alweer in de winkel. Dan zal ik het weten, wat de assortimentsamenstelmensen hebben besloten.